Billeder siger alt

Der er stor forskel

For dem som tror, at et fotografiapparat bare er et apparat, så kan de godt tro om igen, og det er heller ikke altid det nyeste, der er det bedste. Der er kameraer, som har mange år på bagen, og som de professionelle tyr til, og som de mener er bedre at bruge. Nogle foretrækker den slags, der fungerer med film, mens andre er gået over til de digitale udgaver af kameraer, som er det mest almindelige.

Et godt kamera er dog på ingen måde nok, for den, der bruger kameraet, skal også have gode evner. Det er ikke alle, der kan tage gode billeder, for det kræver ikke kun du kan finde motivet, nej du skal også vide en masse om lysindfald, hvordan lyset rammer, og hvordan vinklerne vil være på motivet. Det er ikke altid så let, som vi går og tror.

Det er blevet lettere

Fordelen som fotograf i dag er, at de digitale platforme tillader, du kan tage mange billeder, for du kan bare smide dem væk, som du ikke bruger. Det er ikke som tidligere, hvor det kostede film hver gang, du skulle tage billeder, for nu bliver det hele bare lagret på en enhed, og så er det med at finde det bedste billede blandt mange hundrede.

Der er mange, som i dag har fotografi som hobby. De tager billeder af naturen, byen, mennesker og hverdagssituationer. Hvad som helst kan blive til et stemningsbillede af en hverdag eller et bilede af den natur, som omgiver os, og som vi alt for sjældent ligger mærke til i hverdagen.

Der er også mange som lever af deres hobby, de tager billeder af de rige og de kendte, og der er mange blade, som er villige til at betale gode penge for de rigtige billeder. Et godt eksempel på dette er at internationale blade var villige til at betale mange tusind dollar for det første billede af Beckhams førstefødte, og det er over 15 år siden, så priserne i dag er nok ikke blevet lavere. Der er i den grad fokus på de kendte og billeder af dem i situationer, som er prekære eller direkte pinlige er noget som de store formiddags- og sladderblade vil betale gode penge for.

Helt særlige billeder

Til dem, som vil tage specielle billeder, som for eksempel af lyn, er der også muligheder. Du skal bruge specielt udstyr, for det er billeder, som du kun har en brøkdel af et sekund til at få, som du gerne vil have.

Til dig, som vil tage billeder af dyr, som for eksempel kolibrier, skal du også bruge udstyr med en helt særlig kvalitet, og som kan tage bileder af ting der bevæger sig med næsten unaturlig fart. Men det er noget, som kræver sin mand at bruge, og det er ikke for alle.

ashe