Billeder siger alt

Hvilke farver går godt sammen i indretningen?

Har du brug for en hjælpende hånd i forbindelse med indretning af hjemmet? Er du på bar bund, når det kommer til hvilke farver, som kan gå godt sammen i stuen, køkkenet og alle de andre rum i hjemmet? Så kan du få hjælp lige her.

Gå efter de samme nuancer

Når du sætter kunst op på væggene derhjemme, kan du benytte en god tommelfingerregel, som går ud på at gå efter billeder eller flotte Plakater, som har én eller flere af de samme nuancer. Du kan også vælge at gå efter plakater, som har den samme baggrundsfarve, og vælge at hænge dem op ved siden af hinanden.

Hold dig til tre farver

Et andet godt trick er at holde sig til tre farver. Det er naturligvis en god ide at vælge tre farver, som går godt sammen. De tre farver har tre forskellige roller. Vælg en farve til base (60 procent), en anden sekundær farve (30 procent) og en kontrast (10 procent).

Hvilke farver passer sammen?

Du skal bruge en farvepalette, for at finde ud af, hvilke farver, som passer godt sammen. På farvepaletten ligger komplementærfarverne overfor hinanden. Nedenfor kan du se tre eksempler på komplementærfarver:

  • Rød og grøn
  • Gul og lille
  • Blå og orange

De tre eksempler er eksempler på farver, som er hinandens modsætninger, men som klæder hinanden utroligt godt. Hvis du sætter de farvepar sammen i fx din stue, vil du opleve at de skaber masser af liv og et utroligt flot farvespil.

ashe