Billeder siger alt

Tag billeder af livets vigtigste øjeblikke

Engang var det mere besværligt at tage billeder og få dem fremkaldt, og det kostede også penge. I dag kan alle, der ejer en smartphone, tage billeder og gemme dem på mobilen eller smide dem på en social profil på Facebook eller Instagram. Vil du gerne tage billeder i endnu bedre kvalitet, kan du købe et godt kamera, men pointen er, at den digitale udvikling gør det så meget nemmere at tage alverdens billeder døgnet rundt. Mange af os knipser løs uden at tænke nærmere over det.

Særlige mærkedage og hverdagsøjeblikke?

Men en gang imellem er det meget godt at stoppe op og sortere lidt i alle disse billeder, vi tager af os selv og hinanden. Hvilke billeder er egentlig de vigtigste? Hvilke billeder dokumenterer de vigtigste øjeblikke i vores liv. Det kan være større begivenheder som fødselsdage, bryllup, barnedåb, studentergilde, men det kan også være små hverdagsøjeblikke med kæresten eller børnene.

Bliv foreviget på målstregen

Har du særlige hobbyer eller sportsinteresser, så kan du også tage billeder af det. Første gang du fx løber en maraton eller gennemfører en ironman vil være et stort øjeblik for dig. Du har brugt månedsvis på at træne op fx på et solidt løbebånd for at blive god nok. Så når du løber over målstregen er det selvfølgelig vigtigt, at der bliver taget billeder, som foreviger dette – for dig – vigtige øjeblik.

Frasorter de overflødige billeder

Til gengæld kan der være mange andre billeder, som ikke er så vigtige, og som du måske ender med at slette fra dine sociale profiler igen, eller du sletter dem fra din computer. Den digitale udvikling gør det muligt for os at tage billeder i det uendelige, og smide alt det væk, som vi ikke ønsker at gemme. Det kunne man ikke gøre i gamle dage, for dengang var det dyrt at få fremkaldt en kamerarulle, så der tænkte man sig om en ekstra gang, før man tog et billede. Det har de digitale kameraer og mobiltelefoner med indbyggede kameraer vendt op og ned på.

Selvom du måske føler, at alt hvad du tager billeder af er vigtigt, så vil du, når du fx ser tilbage på dine billeder om et år, sagtens kunne slette en del af dem, fordi de ikke længere er relevante. Til gengæld kan du glæde dig over dem, som du vælger at gemme, for det er dem, som betyder noget. Det er billederne af de særlig vigtige livsøjeblikke.

ashe