Billeder siger alt

Billeder med udtryk

Inden fotografiet kom frem, var der kun nogle få rige som havde råd til at få deres kontrafej udødeliggjort som maleri. Fotografiet kom frem, men billigt var det heller ikke til at starte med. Har din familie haft penge, så har I sikkert også flere billeder af jeres forfædre, end dem, der ikke havde så meget.

Men pludselig blev det mere og mere normalt, og i dag er det nok de færreste, som ikke har tusindvis af billeder af familie og venner enten i albums eller på de digitale medier, og med ankomsten af selfiegenerationen, så er det ganske almindeligt, der ligger mange hundrede portrætter på de forskellige digitale medier. Nu er der så nogen, som har taget det et skridt videre, og det er i dag muligt, at du kan få dine selfies op på lærred, som om det var et billede malet i den hollandske guldalder.

For nogen er det at tage fotografiet for langt, men for andre er det en mulighed for at få det bedste ud af, hvad de mener er et helt fantastisk billede, så det er nok noget, som vi er nødt til at vænne os til, at vi kommer til at se, når vi kommer ud og besøger venner og familie.

Vores vigtigste billeder

De billeder, vi bærer med os gennem livet, er gerne dem, der viser de spændende dele af vores liv. Det er billeder af bryllupper og barnedåb, det er første skoledag, det er ungdomsbilleder af os selv og vores familier.

Det er også typisk den slags billeder, du finder i private hjem. For det er lige det, er giver mening og betydning, og det får os til at tænke tilbage på alt det gode i tilværelsen. Noget billeder er i stand til at minde os om på en helt anden måde, end tanker og minder kan.

Billeder siger som bekendt mere end 1.000 ord, og der er noget om snakken. Det er ikke uden grund, at billeder fortsat er populære, men hvem ved, måske kan vi snart hænge små videoer op på vores vægge også eller udsmykke med interaktive rammer, der udskifter billederne jævnligt, så det hele tiden bliver noget nyt, vi har at se på. Det vil tiden vise, men billedet er kommet for at blive.

ashe