Den store kunst

De forevigede steder

Der er lande og byer, der tiltrækker utallige turister hver eneste år, og det er også her, de mest fotograferede steder i hele verden findes. Om det er en selfie af dig selv foran Eiffeltårnet, eller om det er et billede af the Strip i Las Vegas taget fra dit hotelværelse, så er det en klassiker at fotografere de steder, man har været.

“Vi vil se billeder, ellers skete det ikke” er en af grundene, men det er også minderne. Måske silede regnen ned og gjorde det hele mærkeligt og gråt, måske var der klar sol og skyfri himmel, i billederne er der alle de ting, vi selv glemmer, men som vi kan mindes om.

Billeder er allemandseje, og alle tager dem. Det er også de færreste, der kunne forestille sig at rejse, uden at de tog en masse billeder af stederne, attraktionerne og hinanden. De mest besøgte steder er derfor også dem, der fotograferes mest.

Vi du have billederne uden alle de andre turister og fotografer, så skal du ind i en turistforretning og købe postkort. Der er nemlig også masser af den slags, der er helt perfekte uden for meget, der distraherer. Det kan være en god idé, hvis du gerne vil have det helt rene udtryk, der lige som dine egen billeder kan rammes ind og hænges op på væggen derhjemme.

Er du ikke til det turistede, så kan du heldigvis selv vælge, hvad du vil tage dine billeder af og med. Det kan give nogle helt andre billeder, der giver et andet indtryk af en rejse.

ashe