Den store kunst

Sådan fotograferer du sko

At tage billeder af sko som fx birkenstock til online shopping kan være udfordrende i begyndelsen, men ved at følge fire gode råd kan du hurtigt komme langt med at fotografere sko, der skal sælges på en modeportal.

Den rette belysning

Belysning er en af de mest kritiske faktorer, når det kommer til fotografering af produkter som fx birkenstock skoene. Passende belysning er et must, så produktet tiltrækker kunderne. Hård, direkte belysning, som kan føre til dybe skygger er den værste form for belysning, når det kommer til fotografering af produkter.

En naturlig belysning er en af de bedste løsninger, og det er også den billigste. Tag billederne indendørs ved siden af et stort vindue. Hvis sollyset er meget stærkt og direkte kan du bruge et lagen til at kontrollere det. Hvis du skal arbejde i flere timer end sollyset tillader, så kan du leje et studie med en softbox opstilling med en blød kunstig belysning. Med produktfotografering anbefales det at tage billederne indendørs. Men hvis du er nødt til at tage billederne udenfor, så handler det om at finde et område med masser af skygge, så man kan få den mest lige fordelte belysning. Undgå altid at tage billederne, når solen står højt på himlen hen over middag.

Giv liv til skoen

Hvis skoen lægger på fx jorden på ucharmerende vis, så modtager brugeren ikke den rette information. Stil skoen op, så den kan bruges til billedet. At stille skoen giver også et billede af, at nogen har skoen på, og med sko er det netop vigtigt, at kunderne kan forestille sig at have skoene på.

Prøv derfor ikke med at komme op med kreative ideer, som der ikke er blevet set før. Hold dig til at stille skoen op, hvilket giver en ide af skoens sande form. For at opnå det perfekte billede kan du fylde skoen med papir eller binde tandtråd til skoens remme, som vil hjælpe med at holde dem op i rammen af billedet. Tandtråd er en god hjælp, da det er nemt at fjerne bagefter i redigeringen.

Så mange forskellige vinkler som muligt

I produktoversigten ser kunderne de forskellige sko listet op på samme side, men når de klikker på skoen kommer de videre til siden med mere information og flere billeder. Her er det vigtigt at vise alle vinklerne til kunden. En af de største fejl i produktfotografering er at der bliver vist meget få vinkler af produktet. Da kunden køber online nærstuderer han/hun produktet så meget som muligt ved blandt andet at tjekke alle de mulige sider af produktet.

Sørg for at have en uforstyrrende baggrund

Når det kommer til billeder af produkter, går det bare ikke med baggrunde med masser af effekter. En spraglet baggrund vil distrahere kunden fra hele formålet, som er at kigge på produktet. Det bedste er at have et simpelt og rent setup, så al opmærksomheden går til fodtøjet. Det er altid bedst og mest passende at fotografere produkter på en ren hvid baggrund.

ashe