Den store kunst

Tips til begynder fotografen

Vær fokuseret på hvilket formål, du har med dine billeder. Det vil gøre, at du ikke bare knipser løs på kameraet uden omtanke. I længden vil det spare dig tid, når du ikke skal side og slette en masse billeder, som du ikke kan bruge. Udnyt de små detaljer; ofte er der små ting, som vi ikke lægger mærke til, men som set på nært hold er meget kunstneriske og fotogene. Derudover er det vigtigt at holde øje med belysningen, er den forkert, kan det kikse hele fotoet. Og så et sidste godt råd: Vær tålmodig. Den tålmodige fotograf får langt bedre billeder end den, der haster afsted med kameraet.

Tjen med din hobby

Hvis du gerne vil øve dig til noget mere professionelt, så er det godt at få erfaring i det små først. Tilbyd familie og venner at tage billeder af deres store begivenheder. Måske imod lidt penge til blandt andet fotografi-materiale (hvis du siger det sådan, er det ikke så grænseoverskridende). Eventuelt kan du selv afholde en fest først, hvor du tager billeder, der kan bruges som demo bagefter. Noget der ser flot ud på billeder, er en havefest. Dekorationen dertil kan du finde på partyking.dk
hvis ikke du selv har noget liggende eller kan låne det hos nogen.

Bryllup og andre fester

Den største fest af alle er uden tvivl bryllupsfesten, og er du blevet valg som den heldige fotograf til den store dag, får du lige et par sidste råd med. Det første og vigtigste er, at du ser stederne, hvor billederne skal tages, inden selve dagen. Hvis du gør det, kan du på forhånd tilrettelægge, hvordan billederne skal tages – det giver dig mere selvsikkerhed. Billeder af fester ser også godt ud, hvis de bliver lavet i sort og hvidt, især portrætter af gæsterne.

ashe