Den store kunst

Kendte og ukendte ikoner

En ung pige, ikke mere end 12 år gammel, sidder i en flygtningelejr i Pakistan i 1984, hvor hendes gennemborende øjne blive foreviget og havner på forsiden af National Geographic Magazine året efter. Ingen – ikke en gang fotografen – vidste hvem hun var eller hvad hun hed. Hun vidste ikke, a hun havde ryddet forsider og sat krigen i Afghanistan på dagsordenen. Hun var med et verdenskendt, og hun fandt først ud af det i 2002, da hun mødtes med fotografen igen.

Andre ved, de er kendte, og at deres billeder er noget særligt. Som Marilyn Monroe i sort o hvid, i en hvid kjole, der bliver blæst op. Hendes smukke smil lyser op, og foreviger en klassisk skønhed på en måde, der har gjort det til et meget populært motiv i rigtig mange hjem siden.

Generelt fylder billeder af kendte rigtig meget, og i de mere tabloide aviser og blade, er der generelt mange af dem. Gerne fyldt op med historier om de kendtes liv. Som nævnt kan billeder af bestemte kendte på bestemte tidspunkter i deres liv give en meget stor indtjening. Så længe, der er masser af mennesker, der svælger i det hele, så er der fotografer, der vil gå meget langt for at få de billeder.

Andre medier foretrækker det mere lødige og en helt anden type af billeder, hvor det kunstneriske bringes i fokus. Det er et andet publikum, og det er nogle helt andre billeder.

Standarder er der nok af

Ligesom modeller har en bog med deres bedste billeder, og som er det CV, de altid kan tage frem og vise til deres arbejdsgivere, så har mange kendisser tilsvarende officielle billeder. Det har vi andre også til pas, CV, og professionelle profiler rundt omkring, så det er ikke så mærkeligt igen.

Men for dem er det nok ekstra vigtigt, at der er nogle gode, officielle billeder af dem, der kommer frem, når andre søger efter dem på nettet. Det er deres billede udadtil, som malerier gjorde det før i tiden. Men andre billeder af dem er tilsvarende populære, for der er noget befriende over at finde ud af, at disse mennesker ikke er perfekte på nogen måde, og der er stor fokus på de mere hverdagsagtige billeder, hvor der er nusset tøj og hår samt ingen make-up.

Igen den slags billeder, der kan være store penge i, og grunden til at de mange paparazzi følger de kendte rundt omkring i hele verden.

ashe