Fang det

Det mest sete billede i verden

En mand kører tit den samme tur frem og tilbage i sin bil, for det er den vej han skal, når han skal besøge sin kæreste. Det lyder som rigtig mange mennesker, og lige som alle andre, så kender han efterhånden turen og landskabet rigtig godt. Men en dag, så er der bare endnu mere smukt, end der plejer at være, og han beslutter sig til at tage et billede af det perfekte landskab.

Du er måske ikke klar over det, men du kender sikkert hans billede. Det var nemlig standardbilledet på alle skriveborde med Windows XP. Det får en klokke til at ringe for rigtig mange, Blå himmel og grøn eng. Billedet, der er taget i 1996, kaldes “Bliss”, og det er for mange indbegrebet af Windows.

Desuden er det nok verdens mest sete fotografi. Mest fordi du ikke kunne komme udenom det, hvis du havde en computer med Windows på dengang. Det er et billede, der kom til at fungere som et logo, og Microsoft gjorde bestemt et scoop, da de købte rettighederne til det.

Tag billedet i nuet

Ja han var professionel fotograf og havde sit kamera på sig, da muligheden bød sig, men pointen er ret klar. Skyd løs. Tag billeder af alt og ingenting. Du kan altid sortere og rette til og bruge dine billeder til lige det, du har lyst til.

Tag billeder af vigtige begivenheder. Mange medier er glade for de billeder, de får fra private, for det eneste, det gælder om, er at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Journalister og fotografer kan meget, men de kan ikke være alle steder hele tiden.

ashe